Het ras

Het ras

De Australian Labradoodles  is ontstaan in de jaren 70/80 als hulphond voor mensen met allergieën. Het is een kruising van meerdere rassen die tot doel zijn gekomen een allergie vriendelijk hond. Het is een ras dat nu meer dan 25 jaar bestaat is toch nog te jong voor erkenning bij de FCI, maar heeft zijn eigen Australian Labradoodles Association Europe (ALAEU) en eigen stamboom.

De Australian Labradoodles is een gracieuze hond met een bruisend karakter ze hebben een sterke will to please en zijn erg intelligent. De Australian Labradoodles is een hond waar de mensen graag naar kijken als je voorbij loopt, ze hebben een mooie lichte loop met een mooie losse vacht. Een vriendelijk uitstraling en een zeer sociaal karakter. Zijn sociale karakter maakt dat hij heel erg graag in de aanwezigheid van zijn baasje is. Het is absoluut geen hond om buiten te houden dan wordt hij echt ongelukkig. Het is ook geen hond om veel alleen te laten.

canon 03-09-09 michaela 002

 

Maten

Australian Labradoodles zijn er in 3 maten:

Miniatuur 35-42cm gewicht 7-13 kilo

Medium 43-52cm gewicht 14-20 kilo

Standaard 53-63cm gewicht 21-30 kilo

Kleuren

Je hebt Australian Labradoodles in vrijwel alle kleuren, effen, maar je hebt ook de tweekleurige doodles:

Wit, crème, apricot crème, apricot, rood, zilver, gold, blue, zwart, chocolate, cafe, parchment

De vacht

De vacht van een Australian Labradoodle is bijzonder omdat in de praktijk blijkt dat veel mensen die allergisch reageren op honden wel goed reageren op een Australian Labradoodles. Helaas geld dat niet voor alle allergische mensen, waardoor het belangrijk is dat toch altijd eerst getest word.

Er bestaan twee verschillende vachten de wollen vacht en de fleece vacht. Beide vachten kennen geen ruiperiode, maar net zoals mensen verliezen de honden toch altijd wat haar.